woensdag 23 september 2009

Museumbezoek

Op dinsdag 22 september moesten we voor portfolio tdk een dagje op stap om minimaal 2 musea te bezoeken. Ik ging met mijn groepje naar Eindhoven.
We zijn in Eindhoven naar een kleine tentoonstelling geweest van MU die heette Groundabout. Bruggeman en Van der Hoeven hebben foto’s gemaakt van groene plekken in Eindhoven. Deze foto’s waren op posters gedrukt en neergelegd in de zaal. De posters waren net zo neergelegd als ze in werkelijkheid ook liggen. Hierdoor kreeg je een goed overzicht van de stad. Je kreeg hier bij de entree een plattegrond en een overzicht van waar de plekken lagen. Zo kon je de plekken zelf opzoeken en bekijken. Van de posters zijn meerdere exemplaren en je mocht er zelf ook een meenemen. Dit konden we helaas niet doen omdat ze dan kapot zouden gaan. Als het wel had gekund had ik het zeker gedaan, want er waren erg mooie foto’s bij. Verder was de tentoonstelling kleiner dan we verwacht hadden en omdat we geen tijd hadden om de plekken zelf te bezoeken was het voor ons wat minder.
Als tweede museum zijn we naar het van Abbemuseum geweest. Hier hebben we een triotentoonstelling gezien van Jo Baer, Lynda Benglis en Jutta Koether.
Deze kunstenaars maken allemaal moderne kunst maar zijn toch allemaal erg verschillend.
Ik vond vooral dat Lynda Benglis en Jutta Koether erg leuke werken hadden. Ze waren vernieuwend, kleurrijk, abstract en meestal groot.



Dit was een werk van Lynda Benglis. Zij maakte vooral 3D werken. Ik vond deze erg mooi omdat het een aparte vorm heeft en door de manier waarop hij is opgehangen versterkt de vorm nog meer.

Dit is een werk van Jutta Koether. Zij maakte vooral 2D werken. Dit was een doek met zwarte verf en daarop een lak, studs en een soort spijkers erop en erin. Het was een heel grappig werk ondanks dat het zo donker was. De twee onderste foto’s zijn details van het schilderij. Ik vond dit erg leuk omdat ik het nog nooit had gezien. Verder hou ik zelf ook van schilderen met gemengde technieken, zoals hier dus, omdat het een leuk effect heeft.
Ook de lak vond ik een leuk idee. Je kunt daarmee een soort reliëf creëren en omdat het over een zwarte achtergrond gaat krijg je een spiegel effect.